Skip to main content

Waarom zou je een bedrijfsvideo laten maken? Nou, bewegende beelden trekken direct de aandacht. Niet alleen dat, Google waardeert video’s en beloont ze met een betere zichtbaarheid in de zoekresultaten. En daar komt bij dat een goed gemaakte video nog jarenlang meegaat. 

1. Bewegende beelden trekken de aandacht

Mensen hebben van nature een biologische voorkeur voor beweging, waardoor bewegende beelden direct de aandacht trekken. Of het nu op een vakbeurs is, in een wachtkamer bij de dokter, of op een website, een video springt er onmiddellijk uit. Studies tonen aan dat bewegende stimuli de voorkeur hebben boven stilstaande stimuli, en dit geldt ook voor sociale media, waar dagelijks veel mensen video’s bekijken.

Uit enquêtes blijkt dat 43% van de millennials dagelijks video’s bekijkt op social media, en dat 75% van de managers wekelijks werkgerelateerde video’s bekijkt. Als je de aandacht van mensen wilt trekken, is bewegend beeld de manier om dat te doen.

2. Video vergroot je online zichtbaarheid

Google hecht waarde aan video’s en beloont ze zelfs. Websites met video’s worden hoger weergegeven in de zoekresultaten, wat resulteert in meer bezoekers naar je website. Onderzoek heeft aangetoond dat dit kan leiden tot een indrukwekkende toename van 157% in organisch zoekverkeer.

Een bedrijfsvideo kan zelfs ervoor zorgen dat jouw website opvalt in Google. Dit kan worden bereikt door de juiste SEO toe te passen op je website, zodat Google kan zien dat er een video op de webpagina aanwezig is. Als gevolg daarvan kan Google een videoresultaat weergeven in de zoekresultaten, waardoor je website nog zichtbaarder wordt.

Social media platforms zijn ook prima kanalen om je video te plaatsen.  YouTube, LinkedIn, TikTok, Instagram en Facebook zijn goede kanalen om je video te delen. Berichten met video’s presteren over het algemeen beter. Studies hebben aangetoond dat na het bekijken van een video op Facebook mensen meer interesse krijgt in een product.

3. Een goede bedrijfsvideo gaat jarenlang mee

Een bedrijfsvideo kan ervoor zorgen dat jouw website opvalt in Google. Dit kan worden bereikt door de juiste SEO toe te passen op je website, zodat Google kan zien dat er een video op de webpagina aanwezig is. Als gevolg daarvan kan Google een videoresultaat weergeven in de zoekresultaten, waardoor je website nog zichtbaarder wordt.

Benieuwd naar jouw eigen bedrijfsvideo?
Laat mij je bedrijfsvideo maken!