Skip to main content

Een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo is een korte, maar krachtig verhaal die duidelijk laat zien wie je bent, wat je doet en welke voordelen je biedt aan je klanten.

Een bedrijfsvideo is onmisbaar in het communicatieplan van jouw bedrijf, en fungeert als een uitgebreid visitekaartje dat in één klap de kernwaarden van je bedrijf overbrengt.

Wat is een bedrijfsfilm?

Beschouw je bedrijfsfilm als het verhaal die de essentie van je bedrijf, merk of product vangt. Het kan variëren van een dynamische bedrijfsreportage tot een boeiende productpresentatie of een indrukwekkende bedrijfsimpressie.

Wat zijn de voordelen van een videoproductie?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het laten maken van een bedrijfsfilm, zoals:

  1. Een bedrijfsfilm helpt om je merk te versterken en de boodschap van je bedrijf beter over te brengen.
  2. Het helpt om de aandacht van potentiële klanten te trekken en ze te informeren over je producten of diensten
  3. Een bedrijfsfilm geeft je bedrijf een professionele uitstraling en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie.
  4. Het kan op verschillende platforms worden gedeeld, zoals social media en je website, waardoor je een groter publiek kunt bereiken.

Kosten bedrijfsfilm

De kosten voor het laten maken van een bedrijfsfilm kunnen variëren, afhankelijk van de lengte van de video, de stijl, de benodigde apparatuur en de complexiteit van het project.

Zo zal een simpele bedrijfsvideo zal rond 1.000 euro kosten en complexe video met meerdere draaidagen en locaties meer.

Werkwijze voor bedrijfsfilm laten maken

De totstandkoming van een bedrijfsvideo bestaat uit verschillende fasen, zoals conceptontwikkeling, script schrijven, pre-productie, filmen en post-productie.

  • Conceptontwikkeling: In deze fase denk ik met je mee over welke boodschap je wil overbrengen. Samen beslissen we welke stijl en benadering het beste passen bij je bedrijf en doelstellingen.
  • Script schrijven: Nadat het concept is ontwikkeld, zal ik voor je een script schrijven dat de boodschap van de video op een effectieve en boeiende manier overbrengt. Het script zal worden besproken en herzien totdat het volledig voldoet aan jouw wensen.
  • Pre-productie: Tijdens deze fase zullen de details van de productie worden georganiseerd, zoals de locatie en benodigdheden. Er zal ook een storyboard worden gemaakt dat een visueel overzicht geeft van wat er gefilmd gaat worden.
  • Productie: Dit is de fase waarin de video daadwerkelijk wordt opgenomen. Er zal worden gefilmd op locatie.
  • Post-productie: Dit is de fase waarin de ruwe beelden worden bewerkt tot een professionele video. Ik zal de beelden monteren, kleuren corrigeren en eventueel animaties en andere visuele effecten toevoegen. Er zal ook muziek en geluid worden toegevoegd om de video compleet te maken.

Uiteindelijk wordt de video aangeleverd en zal er nog een laatste bespreking plaatsvinden om te bevestigen dat de video volledig voldoet aan jouw wensen.

Ontdek hoe een bedrijfsvideo je zichtbaarheid vergroot

Als je op zoek bent naar een professionele en kwalitatieve bedrijfsfilm die de boodschap van jouw bedrijf op de best mogelijke manier communiceert, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik werk graag met je samen om een bedrijfsvideo te maken die je bedrijf op de juiste manier presenteert.

Of je nu een start-up, een klein bedrijf of een groot bedrijf bent, ik heb de expertise en middelen om voor jou een bedrijfsfilm te produceren binnen jouw budget en tijdschema.

Ik geloof in een persoonlijke aanpak, waarbij ik luister naar jouw wensen en voor een video die precies bij jouw bedrijf past.

Waar wacht je nog op?

Neem vandaag nog contact met mij op voor je bedrijfsvideo.